Ruud de Vries

Details
Date:

juli 22

Time:

08:30 pm - 11:00 pm

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-ruud-de-vries-159318342451
Organizer

Leidse Geluiden

Website: https://www.eventbrite.nl/o/leidse-geluiden-30628553508
Venue

Grand Café Van 't Huis

Catharinahof, 2311 CS Leiden

Leiden, ZH, NL, 2311 CS

Ruud de Vries

De jazz begon voor saxofonist Ruud de Vries onmiskenbaar in Leiden. Nadat hij een optreden van Hans Dulfer had bijgewoond kocht hij pas op 27-jarige leeftijd een saxofoon en ontwikkelde hij zich via optredens in het legendarische jazzcafe The Duke snel tot een veelgevraagde saxofonist. Inmiddels is hij al 24 jaar professioneel saxofonist en bereikte hij de leeftijd van 60 jaar. Geen reden om het rustig aan te doen, want het afgelopen jaar ontpopte Ruud de Vries zich ook als producer van dance/popmuziek. Hij behoort dan ook tot een van de veelzijdigste jazzmuzikanten, altijd met een been in de traditie en het andere in de toekomst. Vanavond treedt De Vries aan met een traditionele jazzbezetting met piano (Leo Bouwmeester), bas (Hans Ruigrok) en drums (Sven Rozier). Wie Ruud een beetje kent weet dat het, hoe dan ook, een feestje wordt.

Omdat ook de horeca in zwaar weer zit, is er nu vanuit “Van ’t Huis” helaas geen budget beschikbaar voor de optredens.

Als oplossing daarvoor, vragen wij een entreeprijs als bijdrage, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt van het optredende gezelschap.

Je kunt kiezen voor verschillende ticketprijzen zodat het voor iedereen toegankelijk is!!!

Het idee is om alle Leidse muzikanten te verenigen in een collectief die elkaar ondersteunt, inspireert en versterkt in deze tijden en daarna.

Met de opzet van “Leidse Geluiden” willen wij in het heden en in de toekomst de muziek scene en artiesten waarborgen!