Leidse Geluiden 2024

Zondag 12 april | Release concert | Lizzy O | de Nobel

Zangeres Lizzy O is geboren voor het podium. Met volle overtuiging vermengt ze vocale jazz met soul en gospel invloeden geïnspireerd door legendes en recente helden als Dinah Washington, Gregory Porter en Norah Jones. Met persoonlijke teksten en een innemende stage presence vertelt ze haar verhaal dat het publiek ontroert en verbonden achterlaat. Ze wordt ondersteund door een messcherpe band die moeiteloos switcht van diepe grooves naar grootse ballads die Lizzy O’s diepe en soulvolle stem bij elke show naar nieuwe hoogtes brengt.

Op 12 maart verschijnt haar debuutalbum, ‘Start Our Search’. Een album vol met vragen over de zoektocht in het leven. Lizzy gebruikt onderwerpen als de oorsprong, de liefde en de maatschappij om haar verhaal te vertellen. Liefde en passie is het meest magische wat er is in Lizzy’s ogen. En met haar muziek laat ze je niet geloven, maar ‘zien’ dat het volgen van je hart, het mooiste is wat er kan zijn.

Op 14 april, presenteert Lizzy O haar debuutalbum samen met haar band in de Nobel. Een grote aanwinst voor de Leidse muziekscene.

Line-up: tba

Dinsdag 23 april | Silent Movie meets Jazz | Sunrise Trio

Leidse Geluiden kondigt een bijzondere avond aan waar film en muziek samenkomen. Op dinsdag 23 april presenteert de Wakende Haan het Sunrise Trio, bestaande uit de muzikanten Jonas Nieuwenbroek op drums, Martijn Hak op piano en Jurriaan de Kok op contrabas.

Het Sunrise Trio staat bekend om hun vermogen om naadloos te navigeren tussen momenten van intimiteit, stilte en krachtige energie. Deze dynamiek creëert een unieke muzikale reis met veel ruimte voor samenspel en improvisatie, waardoor elke uitvoering een meeslepende ervaring wordt.

Het Sunrise Trio speelt  “Silent Film Meets Modern Jazz”. Een concert, waarbij ze muziek hebben gecomponeerd voor de iconische stomme film “Sunrise: A Song of Two Humans”. Met hun composities geven ze nieuw leven aan dit klassieke filmische meesterwerk en voegen ze een eigentijdse en dynamische dimensie toe aan de beelden.

De combinatie van audio en beeld in “Silent Film Meets Modern Jazz” brengt niet alleen de cinematografische pracht van “Sunrise” opnieuw tot leven, maar voegt ook diepere emotionele lagen toe aan het acteerwerk. Het publiek wordt ondergedompeld in een unieke audiovisuele ervaring, waarbij de grenzen tussen muziek en film vervagen.

– Dinsdag 23 april 20:30

– 20:30

–  De Wakende Haan/Stadsbrouwhuis Vrouwensteeg 16

Zondag 12 mei | Danny invites Velvet Vox | de Nobel

Op zondag 12 mei is er een bijzonder concert van de Leidse Geluiden. Danny van Ruitenburg uit Leiden, bassist, componist uit Leiden, nodigt de Velvet Vox uit, voor een uniek concert.

Het concert, gepresenteerd door Leidse Geluiden, biedt een unieke kans om Danny van Ruitenburg en Velvet Vox samen op het podium te zien. Verwacht een mix van bekende hits en verrassende arrangementen.

“Dit concert is een combinatie van lokale talenten en een eerbetoon aan de levendige muziekscène van Leiden,” zegt Danny van Ruitenburg. “Het is een voorrecht om samen te werken met de getalenteerde artiesten van Velvet Vox en ik kan niet wachten om het podium te delen met deze fantastische groep.”

Danny is opgegroeid in Leiden en is daarna Jazz&pop gaan studeren op het conservatorium van Utrecht. Nu is hij vooral actief als sessiemuzikant en heeft hij mogen samenwerken met o.a. Kika Sprangers en Dana Winner.

Velvet Vox
Velvet Vox is een backing vocals groep die bestaat uit de Leidse zangeressen Katie van Steenis, Frederieke Kroone en Judith van Drunen. Als je de staat van dienst van dit vocale trio bekijkt, dan kun je eigenlijk alleen maar vaststellen dat het met hun muzikale talent wel goed zit. Ze deden ze backing vocals bij gevestigde namen van eigen bodem zoals Maan, Berget Lewis en Snelle en onlangs bij de Vrienden van Amstel Live. Met de meerstemmige arrangementen en de prachtige stemmen van dit drietal is kippenvel gegarandeerd, intiemer kan het haast niet worden.

Line-up
Frederieke Kroone – Judith van Drunen – Katie van Steenis – Job Fisser – Victor Weigand – Danny van Ruitenburg

Dinsdag 14 mei | Beyond Herbie Hancock | the Grenare

Leidse Geluiden organiseert op dinsdag 14 mei in the Grenare een concert gewijd aan de legendarische jazzpianist en componist Herbie Hancock. Onder de titel “Beyond Herbie Hancock” brengen Leidse muzikanten Karel Boehlee, Rolf Delfos, Lou Guldemond, Robin Koerts en Sven Rozier de beste stukken uit zijn oevre.

Zondag 9 juni | The Eminent | de Nobel

Leidse geluiden invites Lucas Meijers with The Eminent Sessions!

The Eminent Sessions zijn voortgekomen uit een samenwerking tussen drie muzikanten/producers: Oscar de Jong, Bart Wirtz en Lucas Meijers. Ze werken samen in diverse projecten en delen een muziekstudio in Leiden. In 2024 hebben ze een instrumentaal opnameproject gedaan waarbij ze verschillende live sessies hebben opgenomen. Het doel was om met minimale voorbereiding en enkele demo’s op de opnamedag zelf nummers op te nemen, waarbij energie en vibe de belangrijkste ingrediënten waren. Het zal een samensmelting worden van Afro, Funk, Jazz Dub.

Speciaal voor Leidse Geluiden zullen ze deze live ten gehore brengen, met niemand minder dan:

  • Drums: Pim Dros
  • Percussie: Timothy van der Holst
  • Bas: Robin van Baren
  • Gitaar: Lucas Meijers
  • Saxofoons: Bart Wirtz
  • Trompet: Matthijs Sepers

Dinsdag 18 juni | American Night | the Grenare

Leidse Geluiden kondigt met trots de “American Night” aan, een avond gewijd aan Amerikaanse muziek op dinsdag 18 juni in The Grenare, aanvang 20:30 uur. De American Night staat in het teken van de rijke traditie van Amerikaanse songs en Americana muziek, en belooft een bijzondere avond te worden voor muziekliefhebbers. Het concert brengt een diverse mix van artiesten samen, waaronder de Leidse artiest Arto Boyadjian, (Dutch Eagles, Young Gunn Silver Fox en docent aan het Conservatorium Amsterdam).

“American Night” is een avond vol soul, passie en de tijdloze klanken van Amerikaanse muziek.

Line-up: Arto Boyadjian, Arthur Luijten, Jens Huigen

Leidse Geluiden in Amersfoort

Deze avond staat in het teken van de legendarische gitarist George Benson. Beyond Benson besteedt samen met enkele gastartiesten aandacht aan zijn repertoire. Tijdens deze avond wordt de beste muziek gespeeld van deze artiest. Er zijn arrangementen en nieuwe composities in de stijl van Benson. Beyond Benson bestaat uit Baer Traa, Rolf Delfos, Lou Guldemond, Robin Koerts, Karel Boehlee en Sven Rozier.

Over George Benson
De Amerikaanse jazzgitarist die het klappen van de zweep in de jaren ’60 leert bij – onder andere – jazz-icoon Miles Davis, wanneer hij te horen is op diens album Miles In The Sky. Vanaf het midden van de jaren ’70 begint hij ook met zingen en boort pardoes een miljoenenpubliek aan middels pop/soul hits als ‘Give Me The Night’ en ‘This Masquerade’. Benson wordt algemeen beschouwd als één van de beste jazzgitaristen allertijden.

EERDERE CONCERTEN

Jazzweek 24 | wo 17 januari tm zondag 21 januari | The Grenare

Woensdag 17 januari 20:30 |Gypsy Swing Night

Woensdag 17 januari 20:30 the Grenare | Leidse Geluiden | Gypsy Swing Night | 

🎶 Duik in de wereld van Gypsy Swing tijdens de Leidse Jazzweek op woensdag 17 januari vanaf 20:30 in the Grenare! 🎸 Op deze magische avond neemt het Marcia Bamberg Quartet van de Leidse Geluiden je mee op een reis in de wereld van de gypsy. 🌟 Mis deze unieke ervaring niet en laat je betoveren door de tijdloze klanken van Gypsy Swing! 🔥✨ 

Donderdag 18 januari 20:30 | Beyond Marcus Miller | The Grenare Stille Rijn 1

Donderdag 18 januari 20:30 the Grenare | Leidse Geluiden | Beyond Marcus Miller 

🎸 Op donderdag 18 januari brengen de Leidse Geluiden een onvergetelijke ode aan de legendarische Marcus Miller in de intieme setting van Grenare! 🌟 Laat je meevoeren door de virtuositeit van deze unieke artiest tijdens het concert dat begint om 20:30. Een niet te missen hoogtepunt van de Leidse Jazzweek! 🎶✨ Mis de kans niet om de tijdloze klanken van Marcus Miller te ervaren, live gepresenteerd door de getalenteerde muzikanten van de Leidse Geluiden.

Line-up: Rolf Delfos, Lou Guldemond, Arjen Mooijer, Robin Koerts & Sven Rozier

Vrijdag 19 januari 20:30 | Beyond the Smooth Jazz | the Grenare Stille Rijn

Vrijdag 19 januari 20:30 the Grenare | Leidse Geluiden | Smooth Jazz Night 

Deze avond staat in het teken van de beste muziek uit de Smooth Jazz. 

Ervaar de tijdloze melodieën van grootheden als David Sanborn, George Benson, The Crusaders en nog veel meer, gebracht door de getalenteerde muzikanten van de Leidse Geluiden. Van zwoele saxofoonklanken tot meeslepende gitaarriffs, deze avond belooft een feest van herkenning te worden voor liefhebbers van smooth jazz.

Line-up: Rolf Delfos, Lou Guldemond, Arjen Mooijer, Robin Koerts & Sven Rozier

Zaterdag 20 januari 20:30 | Lucas Jazz meets Hiphop Party | the Grenare Stille Rijn 1

Zaterdag 20 januari 20:30 | Leidse Geluiden | Lucas Meijers

🎶 Op zaterdag 20 januari gaat de Leidse Jazzweek een nieuwe dimensie in met een onvergetelijke jazzsessie, geleid door gitarist Lucas Meijers van de Leidse Geluiden! 🎷 Laat je meeslepen door de spontane creativiteit en virtuositeit van Lucas en zijn medemuzikanten, terwijl ze samen een avond creëren die de grenzen van de jazz en Hiphopverkent.

De intieme setting van de sessie biedt een unieke gelegenheid om dichtbij de muziek te komen en de energie van live jazz met Hiphop te ervaren. Van improvisaties tot bekende jazzklassiekers, Lucas Meijers en hiphoppers van Connect the Dots nemen je mee op een reis vol dynamiek en verrassingen.

De jazzsessie begint om 20:30 in the Grenare, dus zorg dat je erbij bent om de magie van spontane creatie te beleven. Een avond die jazzliefhebbers niet willen missen! 

Zondag 21 januari 15:30 | the Autoreverse Jazz Orchestra | the Grenare Stille Rijn 1

Vanaf de oprichting in 1990 speelt The Autoreverse Jazz Orchestra jazzmuziek uit de jaren twintig en vroege jaren dertig van de twintigste eeuw. Met een bezetting van 6 ervaren muzikanten spelen wij uitdagende en mooie arrangementen van artiesten en dansorkesten uit die tijd, zoals Duke Ellngton, Louis Armstrong, King Oliver, Fletcher Henderson, Bix Beiderbecke, Jelly Roll Morton, Clarence Williams, Jabbo Smith, Sidney Bechet en meer.

Ons repertoire bestaat uit bekende en minder bekende nummers, waarbij ook veel wordt gezongen. En natuurlijk moet er lekker op gedanst kunnen worden…!

Line up: Matthijs Sepers – trompet/zang, Peter de Klerk – clarinet/saxen/zang, Harry Hack – trombone/zang, Dick Wenting – banjo/gitaar, Bob Bins – sousafoon, René Winter – drums

Tuesday Live in The Grenare, de leukste jazzclub van Nederland, is sinds 2023 een begrip in Leiden en de regio. Veel toonaangevende nationale jazziconen nodigen we uit voor deze concertreeks. Voor Stichting Jazz071 hebben de Leidse Geluiden het initiatief genomen om enkele avonden geheel te wijden aan vijf verschillende hoogwaardige, multiculturele concerten met muziek uit alle windstreken. Elke avond heeft een ander thema dat in het teken staat van artistieke vernieuwing, experimentatie en maatschappelijke interesses. Jazz wordt gecombineerd met krachtige soulmuziek, opzwepende latin en odes aan legendarische musici. Voor elke avond zijn er nieuwe composities en arrangementen te horen. Per avond worden steeds andere gastmusici uitgenodigd. We nodigen je graag uit om langs te komen!

Stille Rijn, Leiden

https://gebrdenobel.nlVanaf september zijn er ook ééns per maand in Gebr. de Nobel concerten. We hebben een divers programma voor jullie samengesteld met verschillende muziekstijlen en muzikanten. Koop je ticket via de website van gebrdenobel. 

Zondag 3 september Jazz meets Hiphop (o.l.v. Lucas Meijers)

Deze middag bestaat uit experimenteren  met live improvisatie, poezie en hiphop. 
Er worden verschillende artiesten uit de Leidse muziekscene uitgenodigd om een stukje voor te dragen en mee te rappen.  En dit allemaal onder begeleiding van de Leidse Geluiden band onder leiding van Lucas Meijers. Wil je meedoen? Stuur dan een berichtje naar: lucas.meijers@gmail.com

Over Lucas Meijers
Lucas – gitarist, producer en studiobaas – vormt zowel vóór als áchter de schermen een drijvende kracht voor de Leidse muziekscene

 

Dinsdag 5 September 20:30 | Beyond Sanborn ft. Alexander Beets|

Tijdens deze avond wordt er niet alleen muziek gespeeld van legends zoals David Sanborn uit de Smooth Jazz maar wordt er verteld over de artiesten, highlights en het genre. Hiermee verbinden we popmuziek met jazzmuziek en tonen hoe nauw deze stijlen met elkaar verweven zijn en elkaar versterken. Onder leiding van de Leidse Geluiden Band, begeleidt de band de gerenommeerde saxofonist Alexander Beets.

Alexander Beets Als de naam Beets ergens ter wereld klinkt, staat ergens een jazzliefhebber op en luistert. Tenor-krachtpatser Alexander Beets oogstte internationale bekendheid met zijn explosieve geluid en onmiskenbare swing in de afgelopen decennia, en verscheen in line-ups met grootheden als Igor Butman (RU), Deborah Brown (VS), Sylwester Ostrowski (PL) en Koh Mr Saxman (THAI).

Zondag 8 oktober | Generations | Gebr. de Nobel

Op zondagmiddag 8 oktober is de nieuwste editie van Leidse Geluiden genaamd Generations. Leidse artiesten Marquee en Melle brengen allebei een set van hun eigen werk en zij worden ondersteunt door poëzie en spoken word van schrijver Michael Koevoet. De middag start om 15:00, kaarten zijn verkrijgbaar op www.nobel.nl.

 

Verenigd in weer een nieuw collectief delen Leidse makers hun creativiteit met hun stad. Marquee is de nieuwe solo act van Marc Jansen. Marquee betekent van origine een circusachtige feesttent in de Franse stijl, waar vrienden samen komen en samen nieuwe herinneringen worden gemaakt. Denk aan een mix van gevoelige liedjes en diepe sferen.

 

Multi-instrumentalist Melle vangt de magie van muziek met eerlijke en organisch klinkende liedjes. Met grote passie zingt hij over liefde en verlies, terwijl hij gedenkwaardige melodieën en persoonlijke teksten gebruikt om een troostende boodschap over te brengen. Melle’s muziek kan het best omschreven worden als indie-pop of indie-folk.

 

Leidse schrijver Michael Koevoet zal speciaal voor deze avond verschillende teksten schrijven en voordragen die alleen op die avond te horen zullen zijn. Hij laat zich hierbij inspireren door het eigen werk van Marquee en Melle, zijn stad en zijn rol als maker daarin.

 

Deze middag wilt u niet missen. Kom en maak kennis met een nieuwe generatie aan Leidse makers. Kaarten slechts €7,50!

 

 

15:00   Deuren open

15:30   Opening Michael Koevoet

15:35   Melle

16:15   Concert DJ

16:45   Spoken word Michael Koevoet

16:50   Marquee

17:30   Concert DJ

18:00   Einde

Dinsdag 17 oktober 20:30 | Baer & Lizzy |

Lizzy Ossevoort & Baer Traa zijn twee jonge nieuwe makers die actief zijn in de internationale muziekscene. In april deden ze nog een tour door India en Thailand. Verwacht soulrepertoire van o.a. Donny Hathaway maar ook Norah Jones en Gregory Porter maar ook prachtige eigen composities!

Lizzy is zangeres en componiste en geboren voor het podium. Ze is al jaren actief als performer en heeft mogen samenwerken met Het Metropole Orkest, John Clayton, Bert van den Brink, Jean Baylor, Stefon Harris en vele anderen. In 2020 rondde Lizzy haar Master Jazz af aan The Manhattan School of Music in New York.

Baer Traa Met meerdere prijzen op zijn naam heeft Traa een grote plaats in de Nederlandse jazz. De veelgeprezen zanger is de stem geworden van een nieuwe generatie jazzfans. Hij combineert teksten met prachtige arrangementen en verrassende repertoirekeuzes.

Zondag 12 november 15:30 | Lo & Raquel | let op in Gebr. De Nobel

Voor dit bijzondere concert hebben we Raquel Brown en Lo van Gorp als gasten gevraagd om vorm te geven aan een voorstelling, waarin jazz, latin en spoken word elkaar afwisselen en versterken. In een middag zetten Raquel en Lo als ‘verhalen-vertellers’ en zangeres het thema ‘Roots’ centraal. Er wordt gekeken en geluisterd naar de impact van hun roots op (jazz)muziek, en de sporen van dit verleden in onze huidige maatschappij.

Raquel Brown is een topvocaliste die heeft samengewerkt met artiesten als Danny Vera, Shirma Rouse maar ook het Metropole orkest.

Lodewijk van Gorp -beter bekend als ‘Lo’- is een van Nederlands beste mannelijke zangers. Als zanger zijn de vele samenwerkingen die Lo heeft gedaan eindeloos; Al Jarreau, Paul Carrack, Chaka Khan, Jacob Collier, Roger Hodgson, Metropole Orkest en Oleta Adams, om er maar een paar te noemen.

 

Dinsdag 28 November 20:30 | Beyond the Hammond ft. Frank Montis | Happy Village

Op dinsdag 28 november staat dit concert in het teken van de hammond orgel. Laat je onderdompelen door de klanken van de hammond met Happy Village in de stijl van Lonnie Smith, Jimmy Smith, Shirley Scott maar ook Joey Defransesco. Met als speciale gast Frank Montis.

Zondag 10 december | Simone Pormes & Friends | Gebr. de Nobel

Leidse Geluiden zondag 10 december | Simone Pormes

Tijdens deze middag gaan Simone Pormes en haar band een mix van Bossanova, Pop, Jazz en eigen werk ten gehore brengen.
Met muziek van o.a. Antonio Carlos Jobim, Ivan Lins, Stevie Wonder, Eva Cassidy en stukken van haar eigen albums Storybook en This heart of mine.

Line-up: Simone Pormes, Usiël Pormes, Karel Boehlee, Ferdinand van Duuren, Ed Verhoeff, Lex Amrein

Dinsdag 12 December 20:30 | Beyond George Benson | the Grenare, Stille Rijn 1 Leiden

Deze avond staat staat in het teken van de legend George Benson. De Leidse Geluiden band besteedt samen met enkele gastartiesten aandacht aan het repertoire van deze legendarische gitarist. Tijdens deze avond wordt niet alleen muziek gespeeld van deze ‘Legend’, maar wordt ook verteld over de artiest, zijn hoogtepunten en het genre.

Over George Benson
Amerikaanse jazz-gitarist die het klappen van de zweep in de jaren ’60 leert bij – onder andere – jazz-icoon Miles Davis, wanneer hij te horen is op diens album Miles In The Sky. Vanaf het midden van de jaren ’70 begint hij ook met zingen en boort pardoes een miljoenenpubliek aan middels pop/soul hits als ‘Give Me The Night’ en ‘This Masquerade’. Benson wordt algemeen beschouwd als één van de beste jazz-gitaristen aller tijden.


Stille Rijn 1, Leiden in the Grenare

Eerdere concerten

Zondag 2 april | Leidse Geluiden | Dawn Patrol | Gebr. Nobel 15:00-18:00 |

 

Deze middag is er een albumrelease van Dawn Patrol met de Leidse Lo van Gorp.

Dawn Patrol is een gloednieuwe band die zich heeft vastgebeten in de West Coast popjazz van eind jaren 70.
De muziek is beïnvloed door artiesten als Steely Dan, Daryl Hall & John Oates en, meer recentelijk, Young Gun Silver Fox.. Verwacht een show vol groovende liedjes met drie verschillende vocalisten en prachtige koortjes.

Hun album Bring On the Good Times verscheen onlangs wereldwijd en wordt bijzonder goed ontvangen. Vooral in Japan is er veel interesse voor hun muziek.

 

Line-up:

Lo van Gorp – lead vocals & saxophone

Baer Traa- Lead vocals & gitaar

Ruud van halder – gitaar en backing vocals

Rik van der Ouw – basgitaar

Matthijs Geerts – keys

Timothy van der Holst – drums

 

Zondag 7 mei

Zondag 7 mei | Leidse Geluiden | Clemens van der Feen | Gebr. Nobel 15:00-18:00 |

Pop into Being is het verrassende singer-songwriterproject van bassist Clemens (Zebulon) van der Feen. Clemens speelde contrabas bij de top van de klassieke wereld – van het Concertgebouworkest tot het Orkest van de 18e Eeuw, het Nederlands Blazers Ensemble en LUDWIG Orchestra – maar staat vooral bekend om zijn werk als jazzbassist. Hij werkte met jazz-grootheden als Toots Thielemans, Brad Mehldau en speelt op dit moment in bands van o.a. pianist Fred Hersch (VS), Joris Roelofs, Reinier Baas, Harmen Fraanje, zangeres Tutu Puoane (ZA), Robin Verheyen (BE) en Paul Lay (FR).

Clemens van der Feen

Clemens van der Feen (1980) studeerde jazz en klassieke bas aan het Conservatorium van Amsterdam en het conservatorium van Detmold (Duitsland), en behaalde zijn masterdiploma voor beide cum laude. Na gespeeld te hebben bij orkesten als het Concertgebouworkest en het Orkest van de Achttiende Eeuw richtte hij zich op de jazz en geïmproviseerde muziek. Hij woonde een tijd in New York om les te nemen bij onder anderen Ben Street, among others. Na zijn terugkeer na Nederland groeide hij uit tot een van de meestgevraagde bassisten. 

Clemens heeft samengewerkt met vele grote musici, zoals wijlen Toots Thielemans, Tony Malaby, Chris Potter, Nelson Veras, Becca Stevens en Billy Hart. Hij heeft opgetreden over de hele wereld, van jazzclubs in Parijs en Tokio tot de Musikverein in Wenen en Carnegie Hall in New York. Hij componeert en produceert ook zijn eigen muziek. 

Line-up: tba

Clemens van der Feen
Timothy Banchet
Jamie Peet
Bob Hoving

https://www.youtube.com/watch?v=oRdFw4lqbws

Zondag 25 juni

Zondag 25 juni | Leidse Geluiden | Generations | Gebr. Nobel 15:00-18:00 |

Beroemde verhalen gecombineerd met prachtige songs zijn de ingrediënten van deze show. Leidse Geluiden Generations’ vertelt het verhaal van living legends als Arto Boyadjian maar ook jong talent als Marc Jansen en de spoken word artiest Michael Koevoet. De onvervalste Leidse sound, van jazz tot pop & blues en alles wat daar tussen in zit.

De introductie wordt verzorgd door Fons deLeMarre.

Line-up tba.

Zondag 5 maart | Leidse Geluiden | Hiphop Jam | Gebr. Nobel 15:00-18:00 | 

Op zondag 5 maart is er een middag waarin Leidse musici samenwerkingen aangaan met spoken word artiesten, rappers en dichters. Onder leiding van de Leidse musici Sven Rozier en Lucas Meijers die tevens hun nieuwe album ‘’Chasing the Drums’’ presenteren kun je een keur aan diverse artiesten en nieuwe muziek verwachten. Tijdens dit concert wordt er geëxperimenteerd met live improvisaties, saxofoonbattles, rap, poëzie, hiphop en veel meer. Diverse artiesten uit de Leidse muziekscene worden uitgenodigd om een stukje voor te dragen en mee te doen. Voor musici en rappers is er een open stage. 

Meedoen aan de sessie? Geef je op via info@leidsegeluiden.com

Tickets: 

Zondag 12 februari

Leidse Geluiden presenteert op zondag 12 februari de albumrelease van Leidse pianist Frans Heemskerk: Control Voltage. Deze Leidse muzikant heeft de laatste jaren niet stilgezeten. Hij maakte composities, nam een album op én deed zelf de volledige productie.

Heemskerk was eerder al muzikaal leider van diverse musicalproducties, maar viert zijn nieuwste release onder zijn eigen naam. 

Met o.a. het winnen van de Johnny Kraaijkamp Musical Award voor de M-Lab voorstelling the Wild Party heeft Heemskerk al een aantal mooie successen op zijn conto. Daar voegt hij in 2023 een plaat vol eigen smaakvolle composities aan toe, waarop hij naast piano ook Moog, synthesizer en Fender Rhodes speelt.

Frans Heemskerk – keys en composities
Rolf Delfos – saxen
Jeroen Vierdag – bas
Pim Dros- drums 

Tickets klik hier:

The Grenade

In 2023 organiseert Leidse Geluiden een gave concertreeks van woensdag 18 tot en met zondag 22 januari in The Grenare Leiden. Stille Rijn 1, Leiden

Leidse Geluiden concertreeks 18-22 januari 2023

Woensdag 18 januari | 21:00

Leidse Geluiden, the Legends ft. Lou Guldemond, Rolf Delfos, Karel Boehlee, Robin Koerts & Sven Rozier

Donderdag 19 januari | 21:00
Leidse Geluiden ft. Lo van Gorp

Vrijdag 20 januari | 21:00
Leidse Geluiden | Lucas Meijers | Lucas Swinger’s Party |

Zaterdag 21 januari | 21:00
Leidse Geluiden ft. Mrs. Hips

Zondag 22 januari Let op vanaf 16:00
Leidse Geluiden | Heyn Linger | Albumrelease

Voorverkoop:

Tickets: aan de deur/leidsegeluiden.com paywhatyouwant

The Grenare, Stille Rijn Leiden

2022

In 2022 staan er weer twee nieuwe Leidse Geluiden concerten gepland! 
 
Zondag 23 oktober: Leiden Legends vanaf 14:30 in de Gebr. Nobel.
Line-up: Lou Guldemond, Karel Boehlee, Robin Koerts, Rolf Delfos, Sven Rozier en vele guests.
 
Zondag 27 november: Music and Poetry
Line-up: Lucas Meijers, Matthijs Sepers, tba. 
Geniet deze middag van muziek gecombineerd met spoken word met aansluitend Jamsessie!
 
Upcoming Events