Tuesday Night Live 2023 & Gebr. de Nobel

Tuesday Live in The Grenare, de leukste jazzclub van Nederland, is sinds 2023 een begrip in Leiden en de regio. Veel toonaangevende nationale jazziconen nodigen we uit voor deze concertreeks. Voor Stichting Jazz071 hebben de Leidse Geluiden het initiatief genomen om enkele avonden geheel te wijden aan vijf verschillende hoogwaardige, multiculturele concerten met muziek uit alle windstreken. Elke avond heeft een ander thema dat in het teken staat van artistieke vernieuwing, experimentatie en maatschappelijke interesses. Jazz wordt gecombineerd met krachtige soulmuziek, opzwepende latin en odes aan legendarische musici. Voor elke avond zijn er nieuwe composities en arrangementen te horen. Per avond worden steeds andere gastmusici uitgenodigd. We nodigen je graag uit om langs te komen!

Stille Rijn, Leiden

https://gebrdenobel.nlVanaf september zijn er ook ééns per maand in Gebr. de Nobel concerten. We hebben een divers programma voor jullie samengesteld met verschillende muziekstijlen en muzikanten. Koop je ticket via de website van gebrdenobel. 

Zondag 3 september Jazz meets Hiphop (o.l.v. Lucas Meijers)

Deze middag bestaat uit experimenteren  met live improvisatie, poezie en hiphop. 
Er worden verschillende artiesten uit de Leidse muziekscene uitgenodigd om een stukje voor te dragen en mee te rappen.  En dit allemaal onder begeleiding van de Leidse Geluiden band onder leiding van Lucas Meijers. Wil je meedoen? Stuur dan een berichtje naar: lucas.meijers@gmail.com

Over Lucas Meijers
Lucas – gitarist, producer en studiobaas – vormt zowel vóór als áchter de schermen een drijvende kracht voor de Leidse muziekscene

 

Dinsdag 5 September 20:30 | Beyond Sanborn ft. Alexander Beets|

Tijdens deze avond wordt er niet alleen muziek gespeeld van legends zoals David Sanborn uit de Smooth Jazz maar wordt er verteld over de artiesten, highlights en het genre. Hiermee verbinden we popmuziek met jazzmuziek en tonen hoe nauw deze stijlen met elkaar verweven zijn en elkaar versterken. Onder leiding van de Leidse Geluiden Band, begeleidt de band de gerenommeerde saxofonist Alexander Beets.

Alexander Beets Als de naam Beets ergens ter wereld klinkt, staat ergens een jazzliefhebber op en luistert. Tenor-krachtpatser Alexander Beets oogstte internationale bekendheid met zijn explosieve geluid en onmiskenbare swing in de afgelopen decennia, en verscheen in line-ups met grootheden als Igor Butman (RU), Deborah Brown (VS), Sylwester Ostrowski (PL) en Koh Mr Saxman (THAI).

Zondag 8 oktober | Generations | Gebr. de Nobel

Op zondagmiddag 8 oktober is de nieuwste editie van Leidse Geluiden genaamd Generations. Leidse artiesten Marquee en Melle brengen allebei een set van hun eigen werk en zij worden ondersteunt door poëzie en spoken word van schrijver Michael Koevoet. De middag start om 15:00, kaarten zijn verkrijgbaar op www.nobel.nl.

 

Verenigd in weer een nieuw collectief delen Leidse makers hun creativiteit met hun stad. Marquee is de nieuwe solo act van Marc Jansen. Marquee betekent van origine een circusachtige feesttent in de Franse stijl, waar vrienden samen komen en samen nieuwe herinneringen worden gemaakt. Denk aan een mix van gevoelige liedjes en diepe sferen.

 

Multi-instrumentalist Melle vangt de magie van muziek met eerlijke en organisch klinkende liedjes. Met grote passie zingt hij over liefde en verlies, terwijl hij gedenkwaardige melodieën en persoonlijke teksten gebruikt om een troostende boodschap over te brengen. Melle’s muziek kan het best omschreven worden als indie-pop of indie-folk.

 

Leidse schrijver Michael Koevoet zal speciaal voor deze avond verschillende teksten schrijven en voordragen die alleen op die avond te horen zullen zijn. Hij laat zich hierbij inspireren door het eigen werk van Marquee en Melle, zijn stad en zijn rol als maker daarin.

 

Deze middag wilt u niet missen. Kom en maak kennis met een nieuwe generatie aan Leidse makers. Kaarten slechts €7,50!

 

 

15:00   Deuren open

15:30   Opening Michael Koevoet

15:35   Melle

16:15   Concert DJ

16:45   Spoken word Michael Koevoet

16:50   Marquee

17:30   Concert DJ

18:00   Einde

Dinsdag 17 oktober 20:30 | Baer & Lizzy |

Lizzy Ossevoort & Baer Traa zijn twee jonge nieuwe makers die actief zijn in de internationale muziekscene. In april deden ze nog een tour door India en Thailand. Verwacht soulrepertoire van o.a. Donny Hathaway maar ook Norah Jones en Gregory Porter maar ook prachtige eigen composities!

Lizzy is zangeres en componiste en geboren voor het podium. Ze is al jaren actief als performer en heeft mogen samenwerken met Het Metropole Orkest, John Clayton, Bert van den Brink, Jean Baylor, Stefon Harris en vele anderen. In 2020 rondde Lizzy haar Master Jazz af aan The Manhattan School of Music in New York.

Baer Traa Met meerdere prijzen op zijn naam heeft Traa een grote plaats in de Nederlandse jazz. De veelgeprezen zanger is de stem geworden van een nieuwe generatie jazzfans. Hij combineert teksten met prachtige arrangementen en verrassende repertoirekeuzes.

Zondag 12 november 15:30 | Lo & Raquel | let op in Gebr. De Nobel

Voor dit bijzondere concert hebben we Raquel Brown en Lo van Gorp als gasten gevraagd om vorm te geven aan een voorstelling, waarin jazz, latin en spoken word elkaar afwisselen en versterken. In een middag zetten Raquel en Lo als ‘verhalen-vertellers’ en zangeres het thema ‘Roots’ centraal. Er wordt gekeken en geluisterd naar de impact van hun roots op (jazz)muziek, en de sporen van dit verleden in onze huidige maatschappij.

Raquel Brown is een topvocaliste die heeft samengewerkt met artiesten als Danny Vera, Shirma Rouse maar ook het Metropole orkest.

Lodewijk van Gorp -beter bekend als ‘Lo’- is een van Nederlands beste mannelijke zangers. Als zanger zijn de vele samenwerkingen die Lo heeft gedaan eindeloos; Al Jarreau, Paul Carrack, Chaka Khan, Jacob Collier, Roger Hodgson, Metropole Orkest en Oleta Adams, om er maar een paar te noemen.

 

Dinsdag 28 November 20:30 | Beyond the Hammond ft. Frank Montis | Happy Village

Op dinsdag 28 november staat dit concert in het teken van de hammond orgel. Laat je onderdompelen door de klanken van de hammond met Happy Village in de stijl van Lonnie Smith, Jimmy Smith, Shirley Scott maar ook Joey Defransesco. Met als speciale gast Frank Montis.

Zondag 10 december | Simone Pormes & Friends | Gebr. de Nobel

Leidse Geluiden zondag 10 december | Simone Pormes

 

Tijdens deze middag gaan Simone Pormes en haar band een mix van Bossanova, Pop, Jazz en eigen werk ten gehore brengen.
Met muziek van o.a. Antonio Carlos Jobim, Ivan Lins, Stevie Wonder, Eva Cassidy en stukken van haar eigen albums Storybook en This heart of mine.

 

Dinsdag 12 December 20:30 | Beyond George Benson |

Deze avond staat staat in het teken van de legend George Benson. De Leidse Geluiden band besteedt samen met enkele gastartiesten aandacht aan het repertoire van deze legendarische gitarist. Tijdens deze avond wordt niet alleen muziek gespeeld van deze ‘Legend’, maar wordt ook verteld over de artiest, zijn hoogtepunten en het genre.

Over George Benson
Amerikaanse jazz-gitarist die het klappen van de zweep in de jaren ’60 leert bij – onder andere – jazz-icoon Miles Davis, wanneer hij te horen is op diens album Miles In The Sky. Vanaf het midden van de jaren ’70 begint hij ook met zingen en boort pardoes een miljoenenpubliek aan middels pop/soul hits als ‘Give Me The Night’ en ‘This Masquerade’. Benson wordt algemeen beschouwd als één van de beste jazz-gitaristen aller tijden.

Eerdere concerten

Zondag 2 april | Leidse Geluiden | Dawn Patrol | Gebr. Nobel 15:00-18:00 |

 

Deze middag is er een albumrelease van Dawn Patrol met de Leidse Lo van Gorp.

Dawn Patrol is een gloednieuwe band die zich heeft vastgebeten in de West Coast popjazz van eind jaren 70.
De muziek is beïnvloed door artiesten als Steely Dan, Daryl Hall & John Oates en, meer recentelijk, Young Gun Silver Fox.. Verwacht een show vol groovende liedjes met drie verschillende vocalisten en prachtige koortjes.

Hun album Bring On the Good Times verscheen onlangs wereldwijd en wordt bijzonder goed ontvangen. Vooral in Japan is er veel interesse voor hun muziek.

 

Line-up:

Lo van Gorp – lead vocals & saxophone

Baer Traa- Lead vocals & gitaar

Ruud van halder – gitaar en backing vocals

Rik van der Ouw – basgitaar

Matthijs Geerts – keys

Timothy van der Holst – drums

 

Zondag 7 mei

Zondag 7 mei | Leidse Geluiden | Clemens van der Feen | Gebr. Nobel 15:00-18:00 |

Pop into Being is het verrassende singer-songwriterproject van bassist Clemens (Zebulon) van der Feen. Clemens speelde contrabas bij de top van de klassieke wereld – van het Concertgebouworkest tot het Orkest van de 18e Eeuw, het Nederlands Blazers Ensemble en LUDWIG Orchestra – maar staat vooral bekend om zijn werk als jazzbassist. Hij werkte met jazz-grootheden als Toots Thielemans, Brad Mehldau en speelt op dit moment in bands van o.a. pianist Fred Hersch (VS), Joris Roelofs, Reinier Baas, Harmen Fraanje, zangeres Tutu Puoane (ZA), Robin Verheyen (BE) en Paul Lay (FR).

Clemens van der Feen

Clemens van der Feen (1980) studeerde jazz en klassieke bas aan het Conservatorium van Amsterdam en het conservatorium van Detmold (Duitsland), en behaalde zijn masterdiploma voor beide cum laude. Na gespeeld te hebben bij orkesten als het Concertgebouworkest en het Orkest van de Achttiende Eeuw richtte hij zich op de jazz en geïmproviseerde muziek. Hij woonde een tijd in New York om les te nemen bij onder anderen Ben Street, among others. Na zijn terugkeer na Nederland groeide hij uit tot een van de meestgevraagde bassisten. 

Clemens heeft samengewerkt met vele grote musici, zoals wijlen Toots Thielemans, Tony Malaby, Chris Potter, Nelson Veras, Becca Stevens en Billy Hart. Hij heeft opgetreden over de hele wereld, van jazzclubs in Parijs en Tokio tot de Musikverein in Wenen en Carnegie Hall in New York. Hij componeert en produceert ook zijn eigen muziek. 

Line-up: tba

Clemens van der Feen
Timothy Banchet
Jamie Peet
Bob Hoving

https://www.youtube.com/watch?v=oRdFw4lqbws

Zondag 25 juni

Zondag 25 juni | Leidse Geluiden | Generations | Gebr. Nobel 15:00-18:00 |

Beroemde verhalen gecombineerd met prachtige songs zijn de ingrediënten van deze show. Leidse Geluiden Generations’ vertelt het verhaal van living legends als Arto Boyadjian maar ook jong talent als Marc Jansen en de spoken word artiest Michael Koevoet. De onvervalste Leidse sound, van jazz tot pop & blues en alles wat daar tussen in zit.

De introductie wordt verzorgd door Fons deLeMarre.

Line-up tba.

Zondag 5 maart | Leidse Geluiden | Hiphop Jam | Gebr. Nobel 15:00-18:00 | 

Op zondag 5 maart is er een middag waarin Leidse musici samenwerkingen aangaan met spoken word artiesten, rappers en dichters. Onder leiding van de Leidse musici Sven Rozier en Lucas Meijers die tevens hun nieuwe album ‘’Chasing the Drums’’ presenteren kun je een keur aan diverse artiesten en nieuwe muziek verwachten. Tijdens dit concert wordt er geëxperimenteerd met live improvisaties, saxofoonbattles, rap, poëzie, hiphop en veel meer. Diverse artiesten uit de Leidse muziekscene worden uitgenodigd om een stukje voor te dragen en mee te doen. Voor musici en rappers is er een open stage. 

Meedoen aan de sessie? Geef je op via info@leidsegeluiden.com

Tickets: 

Zondag 12 februari

Leidse Geluiden presenteert op zondag 12 februari de albumrelease van Leidse pianist Frans Heemskerk: Control Voltage. Deze Leidse muzikant heeft de laatste jaren niet stilgezeten. Hij maakte composities, nam een album op én deed zelf de volledige productie.

Heemskerk was eerder al muzikaal leider van diverse musicalproducties, maar viert zijn nieuwste release onder zijn eigen naam. 

Met o.a. het winnen van de Johnny Kraaijkamp Musical Award voor de M-Lab voorstelling the Wild Party heeft Heemskerk al een aantal mooie successen op zijn conto. Daar voegt hij in 2023 een plaat vol eigen smaakvolle composities aan toe, waarop hij naast piano ook Moog, synthesizer en Fender Rhodes speelt.

Frans Heemskerk – keys en composities
Rolf Delfos – saxen
Jeroen Vierdag – bas
Pim Dros- drums 

Tickets klik hier:

The Grenade

In 2023 organiseert Leidse Geluiden een gave concertreeks van woensdag 18 tot en met zondag 22 januari in The Grenare Leiden. Stille Rijn 1, Leiden

Leidse Geluiden concertreeks 18-22 januari 2023

Woensdag 18 januari | 21:00

Leidse Geluiden, the Legends ft. Lou Guldemond, Rolf Delfos, Karel Boehlee, Robin Koerts & Sven Rozier

Donderdag 19 januari | 21:00
Leidse Geluiden ft. Lo van Gorp

Vrijdag 20 januari | 21:00
Leidse Geluiden | Lucas Meijers | Lucas Swinger’s Party |

Zaterdag 21 januari | 21:00
Leidse Geluiden ft. Mrs. Hips

Zondag 22 januari Let op vanaf 16:00
Leidse Geluiden | Heyn Linger | Albumrelease

Voorverkoop:

Tickets: aan de deur/leidsegeluiden.com paywhatyouwant

The Grenare, Stille Rijn Leiden

2022

In 2022 staan er weer twee nieuwe Leidse Geluiden concerten gepland! 
 
Zondag 23 oktober: Leiden Legends vanaf 14:30 in de Gebr. Nobel.
Line-up: Lou Guldemond, Karel Boehlee, Robin Koerts, Rolf Delfos, Sven Rozier en vele guests.
 
Zondag 27 november: Music and Poetry
Line-up: Lucas Meijers, Matthijs Sepers, tba. 
Geniet deze middag van muziek gecombineerd met spoken word met aansluitend Jamsessie!
 
Upcoming Events

Tuesday Night Live 2023

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

%d bloggers liken dit: