Nieuws:

Op dit moment zijn alle concerten even uitgesteld naar een nader te bepalen datum. We hopen hiermee bij te dragen aan de vermindering van het virus, zodat we heel snel weer muziek kunnen maken.

Vrijdag 13 november: uitgesteld

We Love Friday ‘’Leidy’s Leidse Vocals Sanne Huisman en Natascha Vergeer met de Leidse Geluiden Huisband
Aanvang: 19:15
19:30-21:00 Concert:
Grand Cafe Van’t Huis: Catharinahof, Leiden in de Stadsgehoorzaal

Een hele speciale avond met de Leidse Geluiden huisband met topvocalisten uit Leiden! Een vet programma met de beste en leukste songs. Met o.a. de Leidse Sanne Huisman (Voice of Holland), Marc Jansen, Baer Traa, Danny van Ruitenburg and more to come. Stay Tuned!

Line up:
Sanne Huisman, Natscha Vergeer and more to come
Leidse Geluiden huisband: Marc Jansen, Baer Traa, Danny van Ruitenburg, Sven Rozier

Koop je tickets hier:

Donderdag 19 november: Chasin’the Groove ft. Lucas Meijers uitgesteld
Aanvang: 19:15
19:30-21:00 Concert:
Grand Cafe Van’t Huis: Catharinahof, Leiden in de Stadsgehoorzaal

Lucas got a party! Waar is dat feestje? Groove jij mee? Een groovy avond o.l.v. MC Lucas on guitar. Vette grooves ritmes en meer…

Line up: Lucas Meijers Dilf, 

Koop je tickets hier:

Vrijdag 20 november: We Love Friday ‘’Guitar Night” ft. Leidse Guitar Heroes uitgesteld
Aanvang: 19:15
19:30-21:00 Concert:
Grand Cafe Van’t Huis: Catharinahof, Leiden in de Stadsgehoorzaal

We Love Friday presents de Leidse Guitar Heroes, een avond vol gitaargeweld, mooie gevoelige ballads en vette solo’s. Kom jij ook? Met o.a. Eltjo Cleton, Lou Guldemond, en meer Leidse Gitaar heroes to be announced.

Line up:
Guitar heroes: Eltjo Cleton, Lou Guldemond, more to come…
Band: Ewald Ebing, Cedric Glans, Sven Rozier
Koop je tickets hier:

Donderdag 26 november: Leidse Geluiden presents Thanksgiving Night uitgesteld
Aanvang: 19:15
19:30-21:00 Concert:
Grand Cafe Van’t Huis: Catharinahof, Leiden in de Stadsgehoorzaal

Een speciale avond met als thema Thanksgiving. Een muzikaal feestje wordt het met Amerikaanse muziek.

Line up: The Pilgrimfathers. Donald Trumpet,
Koop je tickets hier:

Donderdag 10 december: Leidse Geluiden presents: Ben van Den Dungen tribute to John Coltrane
Aanvang: 19:15
19:30-21:00 Concert:
Grand Cafe Van’t Huis: Catharinahof, Leiden in de Stadsgehoorzaal

TRIBUTE TO JOHN COLTRANE

Het Ben van den Dungen Quartet brengt een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek, een van de meest invloedrijke saxofonisten aller tijden. Hij verwierf bekendheid tijdens zijn periode bij Miles Davis en zijn soloprojecten sloegen in als een bom. De LP’s ‘Blue Trane’ en ‘Giant Steps’ verwonderden vriend en vijand en waren van meet af aan klassiekers!

In de jaren zestig formeerde ‘Trane’ een nieuw kwartet en sloeg daarmee een nieuwe weg in. Een onmiddellijke verandering van de jazzmuziek van de jaren zestig was het gevolg. De modale jazz was geboren met beroemde albums als ‘Impressions’ en ‘A Love Supreme’. Het Ben van den Dungen Quartet brengt in deze wervelende ode een hedendaagse interpretatie van een met recht als ‘classics’ bestempeld repertoire.

BEN VAN DEN DUNGEN QUARTET

Ben begon zijn concertcarrière al in het begin van de jaren ’80. Sindsdien heeft hij met verschillende groepen zo’n 6000 concerten in 70 verschillende landen verzorgd. Ben speelt mee op meer dan 80 cd’s.

Van zijn kwartet kwam in het najaar van 2013 het eerste album ‘Ciao City’ uit. Het tweede album verscheen kort daarna en werd live opgenomen in Cafe Central in Madrid. Daarover schreef de Nederlandse pers: “Zijn spel heeft een bezieling die je in de hedendaagse jazz helaas te weinig tegenkomt”. Ben toerde onder andere met het programma ‘Blue Note’ door de Nederlandse theaters. Al jaren toert hij met zijn groep regelmatig in het buitenland, zoals in Zuid Amerika, Rusland, Indonesië, Korea en Polen. Onlangs kwam er een nieuw album uit genaamd ‘2Sessions’.

Ben van den Dungen – Saxen, Miguel Rodriguez – Piano, Marius Beets – Bas,Gijs Dijkhuizen – Drums

Koop je ticket hier:

Afgelopen concerten:

Vrijdag 9 oktober: We Love Friday ‘’Boogie Night’’ Little Boogie Boy ft. Bart Landstra 
Aanvang: 19:15
19:30-21:00 Concert:
Grand Cafe Van’t Huis: Catharinahof, Leiden in de Stadsgehoorzaal
Chicago en Mississippi blues, sappige soulballads, swingende shuffles, funky New Orleans blues zijn enkele stijlen die worden gebracht.….Little Boogie Boy is driemaal genomineerd voor de Dutch Blues Awards, in de categorieën beste gitarist en beste vocalist. Hij deelde het podium met artiesten als Magic Slim, T-Model Ford en Sam Carr, begeleide met de band o.a. John Primer, Nick Holt, Mojo Buford, Tail Dragger, Harmonica Shah, R.J. Mischo, Wallace Coleman, RIP Lee Pryor en was als eerste Nederlander te zien op het befaamde King Biscuit Festival in Helena, Arkansas.
Line up:
Bart Landstra, Hein Meijer, Jan den Boer, 
Koop je tickets hier:

Vrijdag 25 september: We Love Friday presents: Bald as Love
Aanvang: 20:00
20:00-23:00 Concert:
Grand Cafe Van’tHuis: Catharinahof, Leiden
In september is het exact 50 jaar geleden dat gitaarvirtuoos en muzikale grootheid Jimi Hendrix ons in verbijstering achterliet. Zijn plotselinge dood – op slechts 27 jarige leeftijd – sloeg in als een bom in de muziekwereld. Hendrix was de meest excentrieke gitarist ooit en is nog steeds een belangrijk inspiratiebron voor de huidige generatie muzikanten. Zijn psychedelische gitaarspel ontketende eind jaren zestig een revolutie in de rock & roll. Zijn bezeten solo’s, linkshandig op die omgedraaide gitaar, soms met z’n tanden, soms in z’n nek; het zorgde voor een ware cultstatus. Achter Hendrix stond dan ook nog eens een Marshall-toren en onder zijn voet het kenmerkende wahwah-pedaal.
Vrienden Heyn Linger, Martijn Groen en Joost van der Graaf vormen sinds 2004 de Jimi Hendrix tribute band BALD AS LOVE. De drie muzikanten hebben een ruime staat van dienst in verschillende genres maar delen gezamenlijk hun grote liefde voor het levenswerk van Jimi Hendrix. De volledige nalatenschap van deze mythe uit de popgeschiedenis wordt door Bald as Love op meesterlijke en integere wijze vertolkt.Line-up: Heyn Linger, Joost van der Graaf, Martijn Groen

Donderdag 24 september Chasin’the New Generation
Aanvang: 20:00
20:45-23:00 Concert:
Grand Cafe Van’tHuis: Catharinahof, Leiden
Deze avond geeft de nieuwe generatie acte de presence. Een avond met mooie standards, ballads en eigen composities. Met jong talent opgegroeid in Leiden: Younes Benslimane, Maarten Combrink en Tijn Koenen, aangevuld met Cas Jiskoot op de contrabas.
Hun spel is geworteld in traditie en geïnspireerd door artiesten als Thelonious Monk en Sonny Rollins, in wier muziek improvisatie voorop staat.
Steun jong talent en kom naar dit concert!
Line up:
Younes Benslimane, piano Maarten Combrink, trombone Cas Jiskoot, contrabas, Tijn Koenen, drums

Donderdag 17 september – Chasin’the Tenor ft. Alexander Beets
Aanvang: 20:00
Concert 20:45-23:00
Grand Cafe Van’tHuis: Catharinahof, Leiden
Een donderdagavond die in het teken staat van de Tenorsaxofoon. Voor deze speciale editie nodigt Leidse Geluiden tenorsaxofonist Alexander Beets uit.
De pers schreef over Beets: ‘Hij is een van de meest zeldzame tenorsaxofonisten van deze tijd’. Zijn bijnaam ‘The Hurricane’ dankt hij aan zijn explosieve en expressieve speelstijl.
Hij wordt begeleid door de Leidse Geluiden ritmsectie met Johan Plomp en Sven Rozier en Edison winnaar Sebastiaan van Bavel
Stukken van de grootste tenorsaxofonisten zullen deze avond de revue passeren.
Line up: Alexander Beets, Sebastiaan van Bavel, Johan Plomp en Sven Rozier.

Vrijdag 11 september: We Love Friday presents: Roots Night
Aanvang: 20:00
20:45-23:00 Concert:
Grand Cafe Van’tHuis: Catharinahof, LeidenDe beste muziek kunt u deze avond horen. Laat de zijdezachte maar volwassen muziek in je oren smelten. Close Harmony, blues, Country, Folk gewoon mooie liedjes worden er gespeeld. Dit alles, het unieke terroir, topmuzikanten, de onmetelijke kwaliteit van de muzikanten, resulteert in een avond van topklasse.Lineup: Arto Boyadjian zang/gitaar, Albert Deinum Gitaar zang, Jensen Huigen bas/zang, Arthur Lijten drums.

Donderdag 10 september – Chasin’the Keys ft. Frans Heemskerk
Aanvang: 20:00
Concert 20:45-23:00
Grand Cafe Van’tHuis: Catharinahof, LeidenFrans Heemskerk heeft in de afgelopen jaren aan tientallen albums meegewerkt. Met repertoire variërend van jazz & fusion naar lounge tracks voor de Supperclub naar de composities voor twee complete musicals en diverse songs in het kleinkunst repertoire. Na ‘Persona’ en ‘The French Connection’ werkt hij nu aan een nieuw album met instrumentale jazz-funk rock. Op 10 september krijgt U bij van t Huis een voorproefje van het binnenkort te verschijnen nieuwe album.Line up: Rolf Delfos sax, Frans Heemskerk Keys, Jeroen Vierdag bas, Pim Dros drums.

Vrijdag 4 september: We Love Friday presents: Men in Blues
20:00-23:00 Concert:
Grand Cafe Van’tHuis: Catharinahof, LeidenDe basis van Men In Blues is vele jaren geleden gelegd door Chris Koenen (gitaar en zang) en Aad van Pijlen (basgitaar en zang). Jarenlang elke zondagavond spelen zorgde voor een hecht collectief, inmiddels bestaand uit: Chris, Aad, Andreas Carree (drums), Harm van Sleen (multiman, maar vooral pedal steel), Aad van Pijlen (basgitaar) en Andreas Carree (drums). Chris Koenen weet als geen ander de ziel van een lied te vinden. Het is iedere keer weer een verrassing wat er precies gaat gebeuren: sluimerende slaapliedjes kunnen zo maar overgaan in Telecaster twang. In de loop der tijden is het bluesrepertoire uitgebreid tot een eclectische supermix die wekelijks wordt ververst, waardoor de muzikale boog altijd op spanning blijft. Horen is geloven.Line-up: Chris Koenen, Aad van Pijlen, Harm van Sleen, Andreas Carree.

Vrijdag 28 augustus: We Love Friday presents: Supernova Friday
20:00-23:00 Concert:
Grand Cafe Van’tHuis: Catharinahof, Leiden
Jong talent in een oud jasje! Supernova Friday met Cedric Glans. Deze vrijdag is your ticket to the weekend. Fris en met een zomers zoetje in de oren maakt Leidse Geluiden jouw weekend compleet. Leg de muziek in de betrouwbare handen van topmuzikanten en succes is gegarandeerd. Het veelvuldig onderscheiden Grandcafe van’t Huis heeft namelijk slechts 1 doel: Een topavond creëren die met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Laten we verklappen dat dit gaat lukken: Cedric Glansrijk!
Line-up: Ruud de Vries, Ewald Ebing, Nick Vos, Cedric Glans en Sven Rozier
TBA.
Reserveer hier je kaartje

Donderdag 27 augustus: Chasin’ the Smooth: Lou Guldemond Band
20:00-23:00 Concert:
Grand Cafe Van’tHuis: Catharinahof, Leiden
Een avond met de top-notch van de Nederlandse muziekscene, waarin de Leidse muzikanten goed vertegenwoordigd zijn, onder leiding van de Leidse muziekcoryfee Lou Guldemond. De Leidse gitarist Lou Guldemond speelde onder andere met Sister Sledge, Batida, Big, Black & Beautiful en Licks & Brains. Onder zijn eigen naam bracht hij de CD “That’s It! uit. Op dit moment werkt hij aan zijn tweede album.
Deze avond kun je genieten van fusion, funk en smooth-jazz.
Line up: Lou Guldemond (gitaar), Karel Boehlee (keys), Rolf Delfos (sax), Boudewijn Lucas (bass) en Danny Sahupala (drums).

Vrijdag 21 augustus: We Love Friday presents: Rob Baars
20:00-23:00 Concert:
Grand Cafe Van’tHuis: Catharinahof, LeidenSuma Roof is de band van de Leidse Legends met o.a. Rob Baars, deze avond spelen ze de beste liedjes van Americana tot Rock en Country & Blues. De avond zal verbluffend, intens en overladen zijn met de beste muziek!
Line-up:
Rob Baars, Aad van Pijlen, Harm van Sleen, Lucas Meijers en Andreas Carree.
Reserveer hier je kaartje

Donderdag 20 augustus: Thursday Night Special ft. Simone Pormes
20:00-23:00 Concert:
Grand Cafe Van’tHuis: Catharinahof, Leiden
Een intieme avond voor de echte luisteraar met de mooiste liedjes gebracht door Simone Pormes. Laat je overweldigen door de muziek van Simone Pormes en haar band. Deze avond zal bijzonder zijn omdat haar concerten een totaalbeleving zijn, muzikanten en publiek zijn de ingredienten voor een magische avond.
Line-up : Simone Pormes, Karel Boehlee, Usiël Pormes, Peter Tiehuis, Lex Amrein.
Reserveer hier je kaartje

Donderdag 9 juli: Kickoff 9 juli!
20:00-23:00 Concert
Grand Cafe Van’tHuis: Catharinahof, Leiden
Line-up: De kick-off begint met een concert door: Kurt Schwab, Frans Heemskerk, Cedric Glans en Sven Rozier. Na de eerste set is er een superjamsessie!

Donderdag 16 juli – American Night
20:00-23:00 Concert:
Grand Cafe Van’tHuis: Catharinahof, Leiden
Deze avond staat in het teken van de mooiste Amerikaanse liedjes, oftewel Americana. De mooiste liedjes uit de country, folk en blues vertolkt door onze Leidse muzikanten.
Line-up Baer Traa, Marc Jansen, Arto Boyadjian, Sven Rozier

Zondag 19 juli – Sunday Night Special ft. Lodewijk van Gorp
20:30-22:30
Grand Cafe Van’tHuis: Catharinahof, Leiden
Sluit je weekend af met prachtige muziek! Lodewijk van Gorp heeft een speciaal programma samengesteld en wordt begeleid door Jeroen Vierda en Karel Boehlee.
Line-Up: Lodewijk van Gorp, Jeroen Vierdag, Karel Boehlee.

Donderdag 23 juli – Chasin’ the Rhythm: Saskia Laroo band
20:00-23:00 Concert:
Grand Cafe Van’tHuis: Catharinahof, Leiden
Een avond vol muzikale verassingen met de Saskia Laroo band, met de enige echte Leidse ritmesectie met Kjelt Ostendorf en Sven Rozier.
Line-up: Saskia Laroo, Warren Byrd, Kjelt Ostendorf en Sven Rozier

Vrijdag 24 juli – Chasin’the Blues
20:00-23:00 Concert:
Grand Cafe Van’tHuis: Catharinahof, Leiden
Elke vrijdagavond presenteert Leidse Geluiden Chasin’ the Blues: met op vrijdag 24 juli de legendarische Men in Blues met Chris Koenen.
De basis van Men In Blues is vele jaren geleden gelegd door Chris Koenen (gitaar en zang) en Aad van Pijlen (basgitaar en zang). Jarenlang elke zondagavond spelen zorgde voor een hecht collectief, inmiddels bestaand uit: Chris, Aad, Andreas Carree (drums), Harm van Sleen (multiman, maar vooral pedal steel), Peter Wassenaar (basgitaar) en Tijn Koenen (drums). Chris Koenen weet als geen ander de ziel van een lied te vinden. Het is iedere keer weer een verrassing wat er precies gaat gebeuren: sluimerende slaapliedjes kunnen zo maar overgaan in Telecaster twang. In de loop der tijden is het bluesrepertoire uitgebreid tot een eclectische supermix die wekelijks wordt ververst, waardoor de muzikale boog altijd op spanning blijft. Horen is geloven. 

Donderdag 30 juli: Chasin’ the Groove: Sepers ft. Meijers
20:00-23:00 Concert:
Grand Cafe Van’tHuis: Catharinahof, Leiden
Lucas Meijers, gitarist, producer en studiobaas vormt zowel vóór als áchter de schermen een drijvende kracht voor de Leidse muziekscene. Veel muziekliefhebbers kennen hem ook van de maandelijkse jazz- & groove sessie in De Twee Spieghels, die hij samen met Matthijs Sepers (trompet&fx) leidt.
Aangevuld met toppers Daniel Lottersberger (bas) en Satindra Kalpoe (drums) heeft deze bezetting onder de naam ‘Sepers & Meijers’ in het verleden op diverse festivals en podia opgetreden.
Dit wordt zeker een vette avond vol verrassende en gevarieerde groovy, jazzy & funky stukken. Probeer dan maar eens stil te zitten (en ook nog op 1,5 meter afstand te blijven)!
Line-up: Lucas Meijers, Matthijs Sepers, Daniel Lottersberger, Satindra Kalpoe.

Vrijdag 31 juli: We Love Friday: City Lights
20:00-23:00 Concert:
Grand Cafe Van’tHuis: Catharinahof, Leiden
Sinds 2011 spelen de muzikanten Arie Spaans (zang en gitaar), Jan den Boer (contrabas) en Wouter Kiers (saxofoon) samen met veel plezier. Later kwam daar bij Bert Fonderie (drum en zang).
Zij treden op onder de naam CITY LIGHTS.

Het repetoire wordt omschreven als: akoestische rockcovers van de laatste 50 jaar.
De nummers worden op een orginele wijze gespeeld en een optreden van CITY LIGHTS is een avond vol herkenning en verrassingen, waarbij de oude en jonge pop/rock liefhebber zijn of haar hart kan ophalen.

Donderdag 6 augustus: Chasin’ the Hammond: Schwab & Ebing.
20:00-23:00 Concert:
Grand Cafe Van’tHuis: Catharinahof, Leiden
Kurt Schwab en Ewald Ebing zijn niet weg te denken uit de Leidse muziek scene. Naast hun überveelzijdige inzetbaarheid als sessie muzikant, sectiespeler en bandleider leiden ze ook al vele jaren de succesvolle jazzworkshop leiden.

Dit keer hebben ze hun krachten gebundeld met drummer Elian van Buuren om de vette sounds van de bariton- en tenorsaxofoon te combineren met dat van het Hammond orgel! Op het repertoire staan bewerkingen van pop en soul klassiekers en bluesy jazz stukken. Een avondje voor wie de calorieën niet schuwt!

Line-up: Kurt Schwab, Ewald Ebing, Elian van Buuren

Vrijdag 7 augustus: We Love Friday presents: Harmony Night
20:00-23:00 Concert:
Grand Cafe Van’tHuis: Catharinahof, Leiden
Boya, Allaert en Huigen brengen jullie versies van uiteenlopende muziek met een flinke dosis meerstemmige zang. Van nummers van Paul Carrack via Kenny Loggins en Steve Miller naar bijvoorbeeld Neil Young en Tom Petty. Laat je lekker meeslepen tijdens deze enerverende We Love Friday! Line-up:
Jens Huigen: bas/zang, Dennis Allaert: gitaar/zang Arto Boyadjian: gitaar/toetsen/zang.

U kunt deze heren kennen uit de gelederen van oa Roxeanne Hazes, De Fik Erin, Dutch Eagles, Veldhuis en Kemper e.v.a.

Donderdag 13 augustus: Chasin’ New York: Vivienne Aerts & Mike del Ferro
20:00-23:00 Concert
Grand Cafe Van’tHuis: Catharinahof, Leiden

Vivienne travels between Leiden and Brooklyn and is a vocalist, conductor, composer with a focus on electronics and multi-sensory experience design as well as a clinical psychologist and the managing director of the Effortless Mastery Institute at Berklee College of Music in Boston.

Sinds de corona is de Leidse zangeres Vivienne Aerts weer even terug uit New York waar zij werkt aan haar derde album ze speelde met namen als Dave Liebman, Peter Erskine, John Patitucci, Lee Konitz en Terri Lynn Carrington. Haar meest recente project is genaamd ‘Vervool’: een interdisciplinaire show met experimentele muziek en eetbare abstracte kunst. Daarnaast werkt ze samen met pianist Kenny Werner aan de groei van het Berklee Effortless Mastery Institute in Boston. Meer info www.vivienneaerts.com.

De avond van 13 Augustus is voor de liefhebber van nieuwe livemuziek waarbij Vivienne een representatie zal laten horen van de muzikale scènes waar zij als multi-instrumentalist induikt met ipad apps en loop stations. Dit alles samen met de wereldberoemde wanderlustige pianist Mike Del Ferro die heeft opgetreden in meer dan 100 landen. Ook bracht hij maar liefst 17 albums uit onder zijn eigen naam. Meer info op www.mikedelferro.com

Line-up Vivienne Aerts (vocals and electronics) & Mike del Ferro (piano)
Reserveer hier je kaartje

Vrijdag 14 augustus: We Love Friday presents: Wouter Hoek & Bas Paardekooper
20:00-23:00 Concert:
Grand Cafe Van’tHuis: Catharinahof, Leiden
Wouter Hoek (toetsen & zang) en Bas Paardekooper (gitaar & zang) spelen sinds 2005 bluesrock georiënteerde muziek. In de band Bas Paardekooper And The Blew Crue, later Paardekooper, vonden zij een voertuig voor het schrijven en produceren van hun eigen materiaal. Hoek brak in 2018 met de band maar niet met (Bas) Paardekooper. Met piano, akoestische gitaar en meerstemmige zang brengen zij op sfeervolle wijze eigen werk en bewerkingen van bekende blues, rock en popartiesten maar pas op: Niets staat de mannen in de weg om van een vette bluesballad over te schakelen naar een “dikke swinger”! Een echte aanrader dus.
Line-up:
Wouter Hoek & Bas Paardekooper
Reserveer hier je kaartje

%d bloggers liken dit: