Frerick Den Haan

Details
Date:

juli 8

Time:

08:30 pm - 11:00 pm

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-frerick-den-haan-159315554111
Organizer

Leidse Geluiden

Website: https://www.eventbrite.nl/o/leidse-geluiden-30628553508
Venue

Grand Café Van 't Huis

Catharinahof, 2311 CS Leiden

Leiden, ZH, NL, 2311 CS

Frerick Den Haan plays Red Garland

Deze ‘working band’ zoekt de grenzen op tussen cool-jazz en be-bop op zoek naar de oude sound uit de jaren 50 en 60.

We gaan 65 jaar terug in de tijd. Het New York van na de oorlog was een culturele broedplaats waar de traditionele dansorkesten van Duke Ellington en Count Basie plaats maakten voor kleinere groeperingen die snellere en meer complexe muziek speelden. Deze stroming, genaamd Bebop, bracht een ommekeer in de jazzmuziek wat anno 2019 nog steeds met passie en liefde over de hele wereld gespeeld wordt.

Red Garland was een pianist die begin jaren 50 internationaal furore maakte als pianist van het legendarische Miles Davis Quintet. Nadat de musici van dit kwintet elk hun eigen weg vervolgden profileerde Garland zichzelf samen met bassist Paul Chambers en drummer Art Taylor tot de meest sterke en dynamische ritmesectie van New York. Tussen 1956 en 1960 maakten zij met dit trio een reeks opnamen welke het Frerick den Haan Trio inspireerden om ruim 60 jaar later deze muziek opnieuw onder de aandacht te brengen.

In deze compacte muziektheatershow neemt de band de luisteraar mee terug naar het New York van toen. Middels waargebeurde verhalen, anekdotes en een selectie van de beste stukken van het Red Garland Trio laat het Frerick den Haan Trio horen dat de muziek nog steeds springlevend is.

Frerick den Haan – Piano & Spoken Word

Jurriaan de Kok – Contrabas

tba. – Drums

sax. tba.

Omdat ook de horeca in zwaar weer zit, is er nu vanuit “Van ’t Huis” helaas geen budget beschikbaar voor de optredens.

Als oplossing daarvoor, vragen wij een entreeprijs als bijdrage, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt van het optredende gezelschap.

Je kunt kiezen voor verschillende ticketprijzen zodat het voor iedereen toegankelijk is!!!

Het idee is om alle Leidse muzikanten te verenigen in een collectief die elkaar ondersteunt, inspireert en versterkt in deze tijden en daarna.

Met de opzet van “Leidse Geluiden” willen wij in het heden en in de toekomst de muziek scene en artiesten waarborgen!