Kaarten zijn te koop via:

Juni:

Donderdag 17 juni: Sven Rozier group
Opening van de concertreeks! Verwacht, jazz, funk, mooie liedjes, groove, kortom gewoon een relaxte feelgood avond.
Line-up: Sven Rozier drums, Sara Lee Vos zang, Lucas Meijers gitaar, Daniel Lottersberger bas.
Tickets:

Donderdag 24 juni: Ewald Ebing’s Hammond Squad
Ewald’s Hammond Squad combineert jarenlange ervaring met de energie en talent van jonge muzikanten. Ewald Ebing studeerde piano aan het Hilversums Conservatorium/Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij heeft opgetreden in vele landen, van diverse Europese landen tot Amerika en het Midden-Oosten. Jazzton Hulsebosch studeerde saxofoon bij Artez Zwolle. Bassist Kjelt Ostendorf en drummer Elian van Buuren studeerde beiden aan het Haarlems Conservatorium.  Beiden zijn veelgevraagde sessiemuzikanten.
Line-up: Ewald Ebing: Hammond, Jazzton Hulsebosch sax, Kjelt Ostendorf basgitaar, Elian van Buuren drums.
Tickets:

Donderdag 1 juli: Alexander Beets quintet/Exchange Jazzpodium Amersfoort
Leidse Geluiden haalt Alexander Beets naar Leiden! Deze jazzicoon komt naar Leiden en daar zijn we al te trots op! Verwacht mooi ballades maar ook high-energy swing, zoals het hoort! Tevens hebben we een mooie uitwisseling met Jazzpodium uitwisseling. Zo stuurt Leidse Geluiden een formatie naar Jazzpodium Amersfoort!
Line-up: Alexander Beets sax, Ellister van der Molen trompet, Sebastiaan van Bavel (Edison-winnaar) Piano, Marius Beets Contrabas, Sven Rozier drums
Tickets: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-alexander-beets-quintetjazzpodium-amersfoort-exchange-159312641399

Donderdag 8 juli: Frerick den Haan ft. Ik & de Liefde

Frerick den Haan zijn grote liefde voor Red Garland steekt hij niet onder stoelen of banken. De afgelopen twee jaar tourde de pianist rond met zijn trio om het levensverhaal en de muziek van Red Garland te vertellen. Garland naam vaak de rol aan van begeleider bij solisten. Dat is precies wat het Frerick den Haan Trio ook zal doen. 
Samen met Rhea Breedveld ontdekken zij op 8 juli het thema liefde. Verhalen en spoken word wisselen zich af met muzikale liefdesodes waarbij de liefdesvonken er vanaf zullen spatten. 
Rhea is gespecialiseerd in het thema liefhebben. In haar dagelijkse leven coacht en schrijft zij over liefdesverdriet, intermenselijke relaties en zelfliefde.
Line-up: Frerick den Haan piano, Jurriaan de Kok contrabas, Drums tba. Rhea Breedveld spoken word.
Tickets

Donderdag 15 juli: Frans Heemskerk
Componist en pianist Frans Heemskerk speelt met zijn band op donderdag 15 juli bij de Leidse Geluiden in Grandcafe van’t Huis in de stadsgehoorzaal te Leiden. Frans speelt helemaal te gek en maakt supermooie composities, een Leidse parel! Samen met deze topbezetting: Tom Beek, Arto Boyadjian en Pim Dros.
Line-up: Frans Heemskerk keys, Tom Beek sax, Arto Boyadjian basgitaar, Pim Dros drums.
Tickets

Donderdag 22 juli: Ruud de Vries
De jazz begon voor saxofonist Ruud de Vries onmiskenbaar in Leiden. Nadat hij een optreden van Hans Dulfer had bijgewoond kocht hij pas op 27-jarige leeftijd een saxofoon en ontwikkelde hij zich via optredens in het legendarische jazzcafe The Duke snel tot een veelgevraagde saxofonist. Inmiddels is hij al 24 jaar professioneel saxofonist en bereikte hij de leeftijd van 60 jaar. Geen reden om het rustig aan te doen, want het afgelopen jaar ontpopte Ruud de Vries zich ook als producer van dance/popmuziek. Hij behoort dan ook tot een van de veelzijdigste jazzmuzikanten, altijd met een been in de traditie en het andere in de toekomst. Vanavond treedt De Vries aan met een traditionele jazzbezetting met piano (Leo Bouwmeester), bas (Hans Ruigrok) en drums (Sven Rozier). Wie Ruud een beetje kent weet dat het, hoe dan ook, een feestje wordt.
Line-up: Ruud de Vries sax, Leo Bouwmeester piano, Hans Ruigrok basgitaar, drums tba.
Tickets

Donderdag 29 juli: The New Versions
The New Versions (TNV) is een gloednieuwe modern jazz groep. De naam verwijst met een knipoog naar het album ‘The New Standard’ van Herbie Hancock. Net als in dit album zal ook TNV populaire nummers in een modern jazz jasje hijsen. Verwacht herkenbare melodieën met dikke jazz akkoorden en vette grooves. Daarnaast ook originals, maar ook hier vette grooves als basis met een sausje van ongepolijste, rauwe improvisatie.
TNV bestaat uit zeer ervaren artiesten die elk al meer dan duizend keer op het podium hebben gestaan in vele verschillende bezettingen. Door het wegvallen van alle concerten vanwege de corona maatregelen in 2020 en 2021 grepen zij de kans om een nieuwe groep te beginnen voor de culturele podia en festivals. En na een opnamesessie in het BIMhuis in Amsterdam de premiere van de groep in de Stadsgehoorzaal van Leiden!
Line-up: Adam James piano+vocal, Hugo Dirkson Bas, Emiel van der Heijde Sax, Drums Sven Rozier
Tickets

Donderdag 5 augustus: Arto Boyadjian
Line-up: Arto Boyadjian vocals, git, keys, Marco Dirne bas, Arthur Luijten drums.
Tickets

Donderdag 12 augustus: Simone Pormes
Line-up: Simone Pormes vocals, Karel Boehlee keys, Boudewijn Lucas basgitaar, Tim Langedijk gitaar, Jasper van Hulten drums.
Tickets

Donderdag 19 augustus: Lodewijk van Gorp
Line-up: TBA.
Tickets

Donderdag 26 augustus: Maarten Combrink Young Talent stage
Line-up: Maarten Combrink trombone, Younes Benslimane Piano, Tijn Koenen drums, bas tba.
Tickets

Zondagmiddagconcert 29 augustus:
Bas Toscani 5 ft. Rob Agerbeek – Monumentenconcert powered by Fonds Podiumkunsten.

Donderdag 2 september: Bart Wirtz
Line-up: Bart Wirtz sax, Jasper Soffers piano, Kasper Kalf bas, Pim Dros drums
Tickets

Donderdag 9 september: Ben van den Dungen Quartet Tribute to John Coltrane
Line-up: Ben van den Dungen saxen, Miguel Rodriguez piano, Marius Beets contrabas, Gijs Dijkhuizen drums.
Tickets

Donderdag 16 september: Happy Village
Klein, compact, intiem en intens en een groot dynamisch bereik door juist heel zacht te spelen. Dat voelden deze drie heren, al repeterend vanuit een kleine repetitie ruimte, waar noodgedwongen al doende de deugd ontstond: muzikale interactie op het hoogste niveau, de kleinste rimpeling in een groovende vijver ervaren, een buigende sax noot opvangen met een  zacht grommende hammond sound, de verschillende lagen van de brushes kunnen horen en daarop reageren, ingehouden spel maar met een diepgewortelde swing. Jazz is uiteindelijk een van de mooiste muzikale samenwerkingsverbanden die er bestaan, maar nu voelden Montis, Dros en Delfos direct dat er iets magisch voorhanden lag.
De luisteraar krijgt het gevoel op de eerste rij te zitten, elke nuance op te merken en wordt het avontuur ingezogen als zijnde een reis naar het einde van een swingende nacht.
Line-up: Rolf Delfos saxen, Frank Montis orgel, Pim Dros drums
Tickets

Donderdag 23 september: Johan Plomp’s Optophobia
Op 17 september 2021 zal de eerste lp uitkomen van Johan Plomp’s nieuwe band ‘JOHAN PLOMP’S OPTOPHOBIA’‘Op-to-pho-bi-a [ŏp′tōˈfəʊbɪə] – the fear of opening one’s eyes’
Line-up: Bart Wirtz – sax, Allistair Payne – trompet, Koen Schalkwijk – Wurlitzer, Pim Dros – drums, Johan Plomp – bas
Tickets

Donderdag 30 september: Lucas Meijers
Line-up:
Tickets

%d bloggers liken dit: